Ha nem lenne holland rendszáma, akár azt is lehetne hinni erről a Scaniáról, hogy finn sofőr hajtja. Ennek a nyergesnek a karakterét ugyanis annyira meghatározza a hideg és az örök hó világa, hogy az már a külső-belső megjelenésben is tetten érhető. A látványos Scaniát a Volmer Transport sofőrje, Willem van Leeuwen hajtja, aki egészen egyedi köntösbe öltöztette a mindennapi munkához használt járművét. 

Kéréseinek a Buffl tett eleget, amely már nagy tapasztalattal rendelkezik a vontatók optikai tuningolásában. Nem csoda, ha holland cég járgányait mindenki megcsodálja az utakon, elég, ha csak erre az XXL-fülkés Volvo FH-ra gondolunk. A Buffl szakemberei nem ismernek lehetetlent és akkor sem dobják el a szerszámokat, ha egy ügyfél guruló whiskey-szentélyt szeretne varázsolni az igáslovából. 

Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania 1
Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania 2

Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania

Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania

Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania 7
Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania 8
Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania 9
Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania 10
Fotó megosztása:

A cikkünk alanyául szolgáló Scanián tehát az északi-sarkvidék világát kellett megjeleníteni. Éppen ezért a kéttengelyes vontató “hűvös”, sőt, már-már jeges színvilágot kapott. A járművet a sötétkék alapon szereplő világoskék csíkozás, a vadrács, valamint a paintbrush technológiával felvitt jegesmacik teszik már messziről is könnyen azonosíthatóvá. A látvány jól eső hideg borzongást idézhet elő az arra hajlamosaknál, tulajdonképpen már csak az hiányzik, hogy a kipufogójából jégkockák potyogjanak az aszfaltra, mert akkor garantáltan teljes lenne a Scania által képviselt életérzés. 

Persze, a külcsín nem minden, ha mindez nem társul elég karakteres belsővel. Éppen ezért az északi sarkvidékhez tartozó klisék, vagyis a jég és az azon csücsülő jegesmacik megidézése a fülkében is folytatódik. Az utastérben törtfehér és tintakék árnyalatú burkolatok váltják egymást mesteri harmóniát teremtve. Az embernek a látvány kapcsán az az érzése támad, mintha maga is egy úszó jégtáblán csücsülne. Az utasüléssel szemben elhelyezett jegesmedvék pedig teljesen felteszik a pontot az i-re. Az egyedi hangulatot a kabin belsejében lévő kékes LED-világítás varázsolja teljessé. A kabin hátfalára szerelt, szintén tintakék árnyalatú borítás pedig tökéletesen idézi meg az Északi-sark fagyos tengervizét. 

Hűvös borzongást idéz meg ez a Scania 11

A fagy, a jég és az örök hó birodalma talán sokak bakancslistáján megtalálható, de minek elutazni oda, ha az embernek egy ilyen nyerges vontatója van? Ki tudja, a nyári kánikulában talán még magának a sofőrnek, Willem van Leeuwenek sem lesz melege.

Kövess minket a Facebook-on!