A hatályos rendelkezéseknek megfelelően – az iskolák alsó tagozatainak és az óvodák nyitásával összhangban – április 19-től, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járatok – írja a Vezessnek eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Emellett a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is fenntartja a BKK, vagyis a járatok a reggeli csúcsidőben, hosszabb idősávban – egészen 9 óráig – gyakrabban közlekednek, valamint délutántól számos járat sűrűbben, a csúcsidőszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig. A sűrűbb menetrenden kívül április 19-től a hónap végéig ingyen utazhatnak a BKK járatain az alsó tagozatos diákok, mint arról már korábban beszámoltunk.

A kijárási tilalom időtartamának változása, és a lassan élénkülő esti forgalom miatt fokozatosan áll vissza a korábbi menetrend a 20 óra utáni időszakban. Április 7-től és április 12-től már gyakrabban közlekednek egyes járatok 20 óra után is. A késő esti és éjszakai közlekedést érintő változásokat a jövőbeni kormányzati intézkedésektől teszi függővé a társaság.