Vasárnap délután egy órakor rajtolt el a Hungaroringen a Kamion Európa-bajnokság mezőnye. A rajtot Kiss Norbi és Adam Lackó és remekül kapta el. A cseh pilóta talán egy picivel gyorsabban reagált a zöld jelzésre, de mivel a Révész TRT pilótája az első kanyarban határozottan a belső íven tartotta az 1200 lóerős MAN versenykamiont, ezért meg tudta őrizni az első helyét. 

A versenyhétvége harmadik futama alatt Kiss Norbi nagy tempót diktált, ezzel körönként több mint egy másodperccel volt gyorsabb üldözőinél, így végül ő száguldhatott be elsőként a célba. Mögötte Adam Lacko és a címvédő Jochen Hahn egészen a hajráig vívott egymással, de aztán a német versenyző két körrel a leintés előtt úgy döntött, nem próbálkozik tovább az előzéssel.

Kiss Norbi vezeti az Európa-bajnokságot! 1

Nyolc helyet javított 

A fordított rajtrács értelmében Kiss Norbi a versenyhétvége negyedik és egyben záró futamán a nyolcadik rajtkockából indulhatott. A Révész TRT pilótája nem bízott semmit a véletlenre, ellentmondást nem tűrően verekedte át magát az előtte haladókon. A második kör közepén már a második helyen autózott és üldözőbe vette a francia Anthony Janiecet. Másfél kör alatt közel két másodpercet hozott riválisán, akit aztán az ötödik kör elején, az első kanyar féktávján könnyedén megelőzött. A kétszeres Eb-győztes hétvégi harmadik diadalát innentől már senki nem tudta megakadályozni, mögötte Jochen Hahn lett a második, míg Janiec a harmadik helyen ért be. 

Micsoda forma!

Kiss Norbi a Hungaroringen rendezett négy futamból hármat megnyert, tegnap ráadásul úgy győzedelmeskedett, hogy többször is félbeszakították az egyik futamot. A 35 éves versenyző idei formája a 2015-os címvédését idézi fel. Abban a szezonban arra is volt példa, hogy egy versenyhétvége mindanégy futamát megnyerte. A Hungaroringen ugyanakkor eddig még egyetlenegyszer sem fordult elő, hogy három futamon elsőként ért volna célba, az elmúlt 5 év távlatában. Innen nézve különösen fájó, hogy nem lehettek nézők a lelátókon. 

Nagyon büszke vagyok, és nagyon köszönöm a csapatnak, az egész Révész Truck Racing Teamnek és külön Révész Bálintnak is, hogy ebben az elmondhatatlanul nehéz évben is kitartott mellettünk, és végig csináltuk ezt az egészet” – mondta az MTI-nek a szombathelyi versenyző. Hozzátette, tudta, mire képesek, de szombaton az esős időjárásban ezt nem tudták megmutatni, emiatt dühös volt.

Kiss Norbi vezeti az Európa-bajnokságot! 2

Ez a mai az egész versenyzői pályafutásom legkomolyabb napja, minden szempontból a legjobb teljesítmény, a legjobb csapattal és a legjobb autóval” – jelentette ki a kétszeres Európa-bajnok, megjegyezve, hogy a negyedik futamon jelentős kockázatot vállalt minden előzésénél, de a verseny előtt a csapattal azt a döntést hozták, hogy a nyolcadik rajthelyről is megpróbálnak harcba szállni a győzelemért.

Kiss Norbi a három futamgyőzelmével az élre ugrott az összetettben. A kamion Eb idei szezonja a tervek szerint az olaszországi Misanóban zárul november 14-15-én.

Kövess minket a Facebook-on!