A Renault Trucks évente állítólag annyi használt teherautót értékesít Európában, mint amennyit más versenytársa újonnan. Persze, a néhány éves flotta teherautókra szívesen csapnak le azok a vállalkozások, akik szeretnének kevesebb útdíjat fizetni, márpedig jelenleg az Euro VI-os motorokkal szerelt járművek a legköltséghatékonyabbak ezen a téren a dízelmotorosok között. 

Ha valaki azonban használt nyerges vontatót vesz, akkor annak nem kell feltétlenül úgy kinéznie, ahogy előző tulajdonosa rendelte a gyártól. Jó példa erre ez a távolsági árufuvarozásra fejlesztett Renault T nyerges vontató, amelyet a Halle du Design (HDD) szakemberei öltöztettek fel. A dizájnerek az autóversenyek jellemző szín- és stílusvilágából merítettek inspirációt azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a fülke alatt dolgozó 13 literes, 480 lóerős blokkra. 

Ilyen egy nyerges, amit az autóversenyzés inspirált 1

A T-modell fehér fülkéjén három szín -a matt fekete, a tűzvörös, valamint a citromsárga –  kombinációja jelenik meg. Ezek a színek ugyanakkor nem keverve, hanem egymástól megfelelő távolságban, a kabin különböző részein tűnnek fel.  A lángvörös például a lépcsőkön és a lökhárítón, a citromsárga pedig a felnikről és a napellenzőről köszön vissza. A fülke egyik oldaláról sem hiányozhat ugyanakkor a 01-es versenyszám, egyedivé varázsolva ezzel a T-modellt. 

Bár a belsőről nem tett közzé képeket a Renault Trucks, annyi bizonyos, hogy az utasterében antracit szürke karbon burkolatok idézik meg az autósportok világát. Opcionálisan ezen burkolatok száma a csúcsra járatható, de akár LED-es belső világítással is kérhető a T01 Racing. 

A jármű felfrissítését a Renault Trucks Bourg-en-Bresse-i gyárában végezték, ahol a használt teherautók átalakítása külön üzemben, gyári alkatrészek és szabványok alapján történik. A francia cég a használt teherautókat 12 hónap, vagy 120 ezer kilométerre érvényes garanciával kínálja.