1894-ben Lyonban Marius Berliet megtervezte és megépítette egyhengeres motorját és elkészítette első benzines autóját. Ezzel vette kezdetét a Renault márka története, amely idén ünnepli 125 éves fennállását. A francia gyártó teherautó-gyártása is tekintélyes múlttal büszkélkedhet, hiszen a XIX. század végén Louis Renault megalkotta az első kisteherautót.

A Renault Trucks 2013-ban mutatta be a Magnumot váltó T-modellt, amely a márka új zászlóshajója. A nyerges vontató sportos és karakteres formával rendelkezik, nem téveszthető össze egyetlenegy más gyártó termékével sem.

Népszerűségét jól tükrözi, hogy bemutatása után négy évvel elkészült a tízezredik példány belőle. A sikerre való tekintettel a francia gyártó nem fukarkodik a limitált szériás példányokkal sem, korábban Forma-1-es kiadásban is kapható volt.

Ezúttal egy nagyon különleges példányra csaphatnak le az egyedi változatokat kedvelő fuvarozók, ugyanis a Renault Trucks előrukkolt egy ünnepi kiadással. A márka történelmét és a modern stílust ötvöző modellből mindössze 125 darab készül, de jó hír, hogy valamennyi Európában találhat gazdára.

Mindössze 125 darab készül ebből a nyergesből 2

A vadonatúj, limitált szériás T-modell a Berliet-logót idéző kék és sárga színekbe öltözve gurul le a szerelőszalagról. A fülke éjszínkék árnyalatot kap, míg a nyerges vontató bizonyos részeit, így a lökhárítót, a légkürtöt és a tetőlámpákat aranysárga bevonattal látják el, a felniket pedig bordóra festik. Természetesen a történelmi kezdetre utaló Edition 1894 felirat sem hiányozhat a kabin két oldaláról, illetve annak hátuljáról. A két tengely közötti légterelőkön pedig kifejezetten a 125. évfordulóra készült logó látható.

A gyémántot szimbolizáló Renault Trucks logót a márka ikonikus járműveit ábrázoló képekből állították össze. Az alakzat középső része pedig a Berliet logóból származó mozdonyt jeleníti meg, ami eredetileg így nézett ki, ahogy a lenti képen látható.

Mindössze 125 darab készül ebből a nyergesből 3

A Renault 125. évfordulójára készített T-High modell belsejében visszaköszönnek a jármű külsején alkalmazott színek. Ennek megfelelően a műszerfalat és a kormánykereket éjszínkék berakással látták el, az ajtók belső burkolatait pedig piros-kék szegélyekkel öltöztették fel. Az egyedi megjelenést légbefúvók piros szegélyezése, valamint a kormánykerék piros cérnavarrása teszi teljessé. A különleges varrás a Recaro üléseken is visszaköszön, de a fejtámlákon az aranyszínű Edition 1894 felirat is megjelenik. A nyerges vontató kabinjában a szőnyeg is piros szegélyezést kapott, a körbefutó függönyt pedig aranyszínű szövetből készítették el.

Mindössze 125 darab készül ebből a nyergesből 4

A limitált szériás Renault vontató technikai értelemben is kiemelkedik a T-modellek közül, hiszen panoráma műszerfallal látták el, amelyen kis időre az Edition 1894 logó is megjelenik a jármű indításakor. A jármű emellett egy másodlagos Roadpad+ képernyőt is kapott a tolatókamera élőképének megjelenítésére. A leendő T-High 1894 tulajdonosok erős és nyomatékos motorral élvezhetik a limitált széria egyedi megjelenését, ugyanis ezt a sorozatot 13 literes, 520 lóerős dízelblokkal gyártják.

Nézd meg videón is a különleges Renault vontatót:

a videó a hirdetés után indul