Néhány napja Varsóban átadták a tízezredik legyártott Euro 6-os T-modellt. A vadonatúj nyergesvontató a Renault Trucks franciaországi, a Bourg-en-Bresse-i gyárában készült. A lengyel Trans-Man fagyasztott húsok fuvarozásával foglalkozik és ez már negyedik T 480-as modell a cégnél. A magas felszereltséggel rendelkező járművet hamarosan kettő másik követi majd. A tízezredik T-modellt a Renault Trucks közép-európai értékesítési igazgatója, Tringer Zoltán adta át, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a típus nemrég elnyerte az International Truck of the Year 2015-ös díjat.

A T-szériát tavaly mutatta be a Renault Trucks azzal a szándékkal, hogy leváltsa a két évtizeden keresztül gyártott Magnum nyergesvontatót. Az új, hosszú távú fuvarokra tervezett változatoktól azt várják a franciák, hogy méltó utódai lesznek a korábbi sikertípusnak. A Renault Trucks tájékoztatása szerint az új Euro 6-os motoroknak és az aerodinamikai fejlesztéseknek köszönhetően a nyergesvontató modell 5 százalékkal lesz alacsonyabb elődjénél.


A lengyelek leszállított T 480-asban többek között távolságtartó adaptív sebességszabályzó is van, mely jelentősen mérsékli a ráfutásos balesetek kockázatát. De megtalálható benne továbbá a Fuel Eco-csomag is, mely tulajdonképpen az üzemanyag-fogyasztás csökkentése és az optimalizált vezetés szempontjából lényeges technológiai opciók gyűjteménye.

A Renault T nyergesvontatókat kétféle erőforrással, egy 11 literes (380, 430, 460 lóerős) és egy 13 literes (440, 480 és 520 lóerős) motorral kínálja. A hathengeres erőforráshoz  tizenkét fokozatú, Optidriver automataváltó csatlakozik, mely mindegyik jármű estében alapfelszereltségnek számít. A T-modellekhez négyféle fülke rendelhető, a most átadott lengyel példány a legnagyobbnak számító, “High Sleeper” kabinnal készült.