És ez a szám egész magasnak mondható egy limitált szériás változathoz képest. Az Edition 1 gazdag felszereltséggel és apró, ámde vagány díszítésekkel tér el a szériagyártású változatoktól. Ez a különkiadás lényegében tisztelgés az új, harmadik generációs Actros előtt.

A limitált szériás változat külseje apró módosításokon esett át. A szélvédő feletti napellenzőre felkerült az Edition 1 felirat, a hűtőmaszk fekete fényezést kapott, a hűtőrácsokat pedig krómbevonattal látták el, de a MirrorCam külső részére is jutott fémhatású díszítés. Az Edition 1-t bi-xenon fényszórók és LED-es hátsó világítás teszi még különlegesebbé. A fülke külső műanyag lépcsőit rozsdamentes acélra cserélték és az ajtók alatt a limitált szériára való utalás is olvasható. De a különlegességek sora itt egyáltalán nem ér véget.

Limitált szériás Actrosra vadászhatnak a kamionosok 1

A kabinban időtálló elegancia köszön vissza: az ajtókilincsek, a multifunkciós kormány és a műszerfal is fekete bőrborítást kapott. A bőrfelületeket a kontrasztos cérnavarrás emeli ki a műanyag elemek közül. Az Actros exkluzív hangulatát tovább fokozza a LED-es világítás, mely nyolcféle hangulatszínnel áll rendelkezésre. A felső ágy 900 milliméter széles, ami ritkának számít ebben a szegmensben, ahogy a gyári ágytakaró is. A privát szféra megőrzése érdekében a szélvédő és az ajtók mögött egy külső bézs, illetve egy belső fekete függöny húzható el.

Limitált szériás Actrosra vadászhatnak a kamionosok 2

A komfort fokozásért a fülkét elektromosan működtethető napellenzővel, borotválkozótükörrel, hűtővel, laptoptartóval, plusz fiókokkal, még több 12 V-os csatlakozóval, illetve az utasoldalon kihajtható tálcával is felszerelték. Az Edition 1-et emellett biztonsági csomaggal is ellátták, mely magában foglalja a legújabb aktív vészfékasszisztenst (ABA5), a légzsákot, illetve a sávtartó asszisztenssel és távolságtartó tempomattal kombinált aktív vezetési asszisztenst is (ADA), mellyel lényegében kettes szintű önvezetésre valósítható meg.

Az Edition 1-es modellre a világ minden tájáról vadászhatnak a kamionosok, ugyanis bal- és jobb kormányos kivitelben egyaránt elérhető. Emellett akár háromtengelyes változatban, tetszőlegesen választott színekkel és fülkemérettel is meg lehet vásárolni.