Ahogy korábban beszámoltunk róla, idén április 25-én rendezik meg a VI. Busexpót Zsámbékon, mely a hazai buszos ágazat legnagyobb seregszemléjének számít. A szervezők arról tájékoztatták a Vezesst, hogy bár még bő másfél hónap hátra van a rendezvényig, már a kiállítói helyek háromnegyede megtelt.

A hazai gyártók közül biztosan ott lesz a Modulo buszokat gyártó Ikarus Egyedi Kft., de az utóbbi időben a Credo buszokkal egyre nagyobb sikereket elérő Kravtex Kft.-t sem kell hiányolni majd. Nem utolsósorban a debreceni ITK is jelezte részvételi szándékát, mely tavaly mutatta be a Mercedes-alvázra fejlesztett LE-kialakítású modelljét. A külföldi gyártók között megtalálhatók a Volvo, a Mercedes-Benz, a Setra, az Iveco Bus (Danubetruck Kft.) és a Scania hazai képviseletei is. A szervezők március 21-ig várják a kiállítók jelentkezését.

A kiállítási területet némileg újra strukturálták:  a korábban a drivingcamp épülete mellett kialakított B2, B3, B4 kiállítói területek átkerültek a tesztpálya középső részébe, a rántópad mellé. Itt kapott helyet egy másik nagy kiállítói sátor, valamin a látogatói parkoló is. A Busexpo ingyenesen látogatható, a friss kiállítói térkép  ezen a linken érhető el.

A rendezvény 2013-as elindulása óta törekszik közös platformot biztosítani a magyar autóbuszos szakma képviselőinek. A kiállításon az autóbuszgyártók mellett a beszállítók is egyre nagyobb számban képviseltetik magukat. A kiállítók és a látogatók száma évről évre magasabb szintet ér el, amely szükségessé teszi a mustra fejlesztését is. A Busexpo kísérőrendezvénye az Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia.