Április 25-én hatodik alkalommal rendezik meg a Busexpo buszkiállítást Zsámbékon, a drivingcamp területén. A kiállítók február 1-7. között regisztrálhatnak kedvezményesen a rendezvényre. Információink szerint a tavalyi szereplők közül szinte mindenki jelezte, hogy idén is szeretne részt venni a Busexpón, emellett új kiállítók megjelenése sem kizárt.

Közöttük lehet például a debreceni Inter Traction Electrics Kft. (ITE), mely tavaly mutatta be Reform 500LE elnevezésű modelljét. Az alacsony belépésű, Mercedes-alvázra készülő autóbuszra azóta több helyről érkezett megkeresés, még külföldről is. Az ITE idén újabb prototípusokkal szeretne előállni, így remélhetőleg több részlet kiderülhet az újdonságokról.

A kiállítás tavaly ünnepelte jubileumát, de nem csak ezért maradt emlékezetes a rendezvény. 2017-ben 13 járműgyártó 30 új járművel képviseltette magát Zsámbékon, emellett 34 alkatrész-beszállító is bemutatkozott. A rendezvényre – melyen 9 veterán buszt is kiállítottak – 2700-an látogattak el. A Busexpo kísérő eseménye az Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia, mely az autóbuszgyártással kapcsolatos aktuális kérdésekkel, fejlesztésekkel foglalkozik.

A Busexpo ingyenes, a kiállítás szervezői idén is biztosítanak díjmentes transzferjáratot Budapestről.