Keményen lépnek fel rendőreink az autópályán előző kamionosokkal szemben. Az alábbi videót Somogy megyében készült, három Opel Astra terelte ki a szabálytalan nyergesvontató a pályáról.

A KRESZ világosan kimondja, hogy a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsikkal és vontatókkal (ezek jármű-szerelvényeivel) az azonos irányban két forgalmi sávval rendelkező magyarországi autópálya- és autóútszakaszokon reggel 6 és este 22 óra között előzni tilos. Az érintett járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, szintén a tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Ez pedig egy korábbi videó, ahogy a kamionosok úgy előznek sorra, akit tudnak, mintha nem lenne holnap. Szintén a rendőrség felvétele.

Úgy tűnik, hogy a rendőrég sokkal komolyabban veszi mostanában a fent említett előzési tilalmat, így nem éri meg kockáztatni, bár még így is bőven akad kamionos, aki semmibe veszi a szabályozást. Sajnos nap mint nap tapasztaljuk mi is.