A különleges modellről az idei birminghami Motorhome&Caravan Expón rántották le a leplet. A 10,6 méter hosszú Morelo Empire Liner első ránézésre átlagos lakóbusznak tűnik, azonban korántsem nevezhető annak. Erről vételára árulkodik a leginkább, hiszen 378 ezer angol fontba, vagyis átszámítva közel 130 millió forintba kerül. Azaz négyszer-ötször annyit kell érte fizetni, mint egy átlagos budapesti családi házért.

Mit kaphat a vásárló cserébe? A jármű fedélzetén hangulatvilágítással és franciaággyal ellátott hálófülke, valamint hatalmas, jól felszerelt konyha és nappali található. Ettől természetesen még nem kerülne ennyibe a lakóbusz, azonban a felhasznált anyagok minősége, valamint a technikai felszereltsége önmagáért beszél.

motorbus03

A jármű belsejébe aprócska ajtón keresztül vezet az út, mely az első tengely mögött kapott helyet. Az ajtónyitáskor  lenyíló lépcső segíti a feljutást. A Morelo Empire Liner nappalijában kényelmes kanapé kapott helyett, vele szemben pedig egy bővíthető étkezőasztalt építettek be. A konyhapulton háromégős gázfőző lap található, melyet használaton kívül egy üveglappal takarhat le a tulajdonos.

motorbus04

A konyha mögött a fürdőszoba található, melyben mosdókagyló, WC és zuhanyzó is rendelkezésre áll. A jármű hátsó részében pedig a hálófülke kapott helyet, melynek mindkét oldalán hatalmas ablakok találhatók annak érdekében, hogy nappal csökkenjen a benn tartózkodók bezártságérzete. Éjszaka ugyanakkor akár a csillagok is megcsodálhatók innen, mivel a franciaágy fölé is ablakokat szereltek.

A karosszériában egy kismotortárolónak is helyet szorítottak, ennek köszönhetően kedvenc kétkerekűnket is magunkkal cipelhetjük. A hosszabb változatoknál kisebb autógarázs beépítésére is lehetőség van, így akár egy Fiat 500-ast is el tud nyelni az Empire Liner karosszériája. A Morelo Empire Liner számtalan hosszúságban, többféle alvázra készülhet. A jövendőbeli megrendelők lakóbuszai a Mercedes Atego vagy az Iveco Eurocargo alapjaira épülhetnek összesen 12-féle erőforrással.