51 darab alacsonypadlós, kétajtós, piros elektromos buszt vehetett birtokba a londoni utazóközönség nemrégiben. A járművek érdekessége, hogy azok nemzetközi együttműködésben készültek, ugyanis a járművek karosszériáját a brit Alexander Dennis, míg elektromos hajtásláncát a kínai BYD készítette el.

A BYD ADL Enviro 200EV összesen 91 utas szállítására alkalmas, melyből 21 fő számára van ülőhely a jármű fedélzetén. Érdekessége, hogy az ülések alatt USB töltőpontok találhatók, ennek köszönhetően a különféle elektromos kütyük könnyedén tölthetővé válnak az utazás ideje alatt.

Az autóbuszok akkumulátorai 4 óra alatt feltölthetők és egy feltöltéssel 250 kilométert képesek megtenni. A BYD szerint az akkumulátorok még 10 év után is 75 százalékig feltölthetők lesznek, így a londoniaknak nem kell az akkumulátorkapacitás számottevő csökkenésével számolniuk a következő években.

Korábban a brit fővárosban három éven keresztül teszteltek BYD-ADL Enviro 200EV autóbuszokat annak érdekében, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek a kínai hajtáslánc minőségéről. Úgy tűnik, hogy a projekt sikeres volt és várhatóan a most átadott buszokat hamarosan újabb példányok követik majd.