Borúsan indult a vasárnapi versenynap az olaszországi Misanóban a kamion-Európa-bajnokság második fordulóján. Az időjárás ugyanakkor később erősen beleszólt a verseny alakulásába. Kiss Norbi a délelőtti időmérő edzésen száraz pályán a 4. rajthelyet szerezte meg.

A vasárnapi első versenyre azonban megérkezett az eső. E miatt az első futamon sárga zászló alatt rajtolt el a mezőny. Az első futam jól alakult a magyar pilóta számára, Kiss Norbi az első körökben egyet előrelépve a rajtpozícióját végül a dobogós harmadik helyre tudta váltani. Mindez várakozáson felüli eredménynek számít, de természetesen egy kis szerencse is kellett hozzá. Erre a hétvégére készült el ugyanis Kiss Norbi új versenykamionja, és bár az első futam nem volt problémamentes, kész csoda, hogy ilyen kiugró eredményt sikerült elérni.

Kiss Norbi dobogós helyett szerzett Olaszországban 1

A két futam között hatalmas eső esett, mindenki elázott, de amikor ki kellett menni a második versenyre, már kisütött a nap és elkezdett felszáradni a pálya. A fordított rajtrácsot követően a 6. helyről indulhatott volna Norbi, ha nem jön közbe egy sebességváltó-hiba. A csapat ezt gyorsan orvosolta, de a kétszeres Európa-bajnok így is csak a bokszutcából rajtolhatott el, végül pedig a 11. helyen zárt a misanói versenyhétvége utolsó futamán. Ezen a hétvégén így összesen 22 pontot szerezve a bajnokság 6. helyére jött fel.

Nagyon örülök a dobogós helyezésnek, megérdemelte a csapat az elmúlt időszak kemény munkája után, nagyon köszönöm nekik. De természetesen még nagyon sok tennivaló van, ezt tudja mindenki, viszont kézzelfogható a fejlődés, és az, hogy jó irányba megyünk. Most még küzdöttünk néhány apróbb gonddal, de világosan látjuk magunk előtt az utat. Fontos azonban, hogy ne legyünk türelmetlenek, idő kell a fejlődéshez és ahhoz, hogy stabilan jól tudjunk teljesíteni” – jegyezte meg a verseny után a magyar pilóta.

A Tankpool24 csapata és Kiss Norbi már az FIA European Truck Race Championship (ETRC) következő állomására, a franciaországi Nogaróra készül, ahol június 11-12-én folytatódik a bajnokság.