Az Allison váltóival szerelt járművek a Szentpéterváron megrendezett Nemzetközi Innovációs Személyszállítási Fórumon mutatkoztak be. A Minszki Autógyár (MAZ) 203 CNG  típusú szóló kivitelű alacsonypadlós autóbuszát, valamint 206-os típusjelzésű, alacsonypadlós midi autóbuszát szereli Allison automata váltóval. Ezen modellek már jó ideje gyártásban vannak, azonban az Euro 6-os követelmények miatt szükséges volt egy hatékony váltót használni a gázmotorokhoz. A MAZ autóbuszok Fehéroroszországon kívül Lengyelországban, Romániában, Észtországban, Ukrajnában és Szerbiában is ismertek.

Az amerikai gyártó legfrissebb fejlesztése a T280R sebességváltó, melyhez az Allison olyan üzemanyag-megtakarítást célzó csomagot kínál, mellyel akár 20 százalékos fogyasztáscsökkenés érhető el. Ez egyrészt a károsanyag-kibocsátás, másrészt a hatótávolság növelése szempontjából lehet különösen fontos.

Az Allison fejlesztése azzal segíti a földgázzal hajtott motorok működését, hogy induláskor megtöbbszörözi a motor nyomatékát, a választható retarder pedig simább kiegészítő fékezőerőt ad, így javítva a jármű általános fékezési képességét és csökkenti a fékek kopását.

Az Allison a közepes és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója. A cég váltóit többek között hulladékgyűjtő, építőipari, tűzoltó-, és áruelosztó járművekben, buszokban, lakóautókban, valamint a védelmi és energia-szektorban alkalmazzák.