Egy használt elektromos autó hatótávja az esetleg már degradálódott akkumulátorral sokszor túl kevés ahhoz, hogy egyautós családoknak szóba jöjjön. Vannak azonban konnnektorról tölthető akkumulátoros hibridek 3-4,5 millió forint közötti árban, amelyek a mindennapi mozgást többé-kevésbé megoldják árammal, de hibrid autóként hosszú utakra is használhatók.

A Toyota Prius III konnektoros hibridje inkább a benzines, az Opel Ampera és a Chevrolet Volt inkább elektromos autók felől közelít a mindennapokhoz, de mindkettő vonzó használt autóként.

Sajnos egy ritka és fejlett technikájú autóban a megbízható működés nem zárja ki, hogy nagyon költségesen javítható feladatok adódjanak vele. Az Opel Ampera is jó minőségű autó, akkumulátora is hatékonyan dacol a kapacitáscsökkenéssel, de bizonyos gondjai igen költséges szervizlátogatásokba torkollhatnak.

Bár a kiadások jó része a tulajdonos gondosságával elkerülhető, például ha kellően óvatosan vezeti a nagyon alacsony építésű autót, de tudjatok az Opel Ampera A sajátosságairól, hibalehetőségeiről, a nagyobb kiadásokat megelőző karbantartási munkákról. Videónkat egy használt Opel Amperákat karbantartó és javító szerviz szakemberével készítettük.