Az Alpine szolgáltatta a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésének legnagyobb meglepetését: az enstone-iak idén először jutottak be mindkét autójukkal a Q3-ba, ahol Pierre Gasly a hetedik, míg Esteban Ocon a kilencedik rajtkockát szerezte meg.

Miután megszerezte a csapat idei eddigi legjobb rajtpozícióját, Gasly elismerte, egyáltalán nem számítottak ilyen jó eredményre.

„Nagyon elégedett vagyok. Idén eddig ez volt legjobb időmérőnk, méghozzá egy olyan pályán, ahol egyáltalán nem számítottunk arra, hogy versenyképesek leszünk” – értékelte a szombati napját Gasly. „Jó előjel volt, hogy a tegnapi második edzésen a negyedik idővel zártunk, és jól is szerepeltünk az időmérőn. Ha a különbségeket nézzük, csak másfél tizedre vagyunk Lewistól [Hamilton] és Carlostól [Sainz], pedig nemrég még futamot nyert a Ferrari, szóval azt kell, hogy mondjam, ez nagyon furcsa, de elfogadjuk.”

„Nagyon motiválja az egész csapatot, hogy mindkét autó ott van a Q3-ban” – folytatta a francia. „Erre szerintem senki sem számított. Mondtam is a srácoknak, hogy jobb, ha azt kell megmagyaráznunk, miért teljesítünk jobban, mint azt, hogy miért teljesítünk rosszul. Nekünk azonban mindkét esetben ugyanolyan fontos, hogy megtaláljuk a válaszokat.”