Csak 2028 végén jár le Max Verstappen szerződése a Red Bullnál, ennek ellenére akár már a következő szezon előtt a pilótapiac egyik meghatározó szereplőjévé léphet elő. Több ízben is arra célzott az elmúlt időszakban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, hogy szívesen leigazolná a Ferrarihoz átigazoló Lewis Hamilton helyére a háromszoros világbajnokot.

A napokban magukat jól értesültnek vélő források arról számoltak be, hogy a Mercedes csillagászati összeggel győzködi Verstappent, azonban a Forma-1-es Miami Nagydíj hétvégéjén határozottan tagadták, hogy csapatváltásban gondolkodna a címvédő holland. Erről Oliver Mintzlaff, a Red Bull ügyvezető igazgatója beszélt, aki arra is megragadta az alkalmat, hogy odaszúrjon a rivális alakulatnak.

„Megértem, mekkora nyomás nehezedik Toto Wolffra, és talán más csapatokra is, miután lemaradtak az elmúlt években. Szerintem Wolffnak inkább a saját problémáival kellene törődnie” – nyilatkozta a német Bild hasábjain, amit a RacingNews365.com szemlézett. „Van neki elég. És lenne mit gyakorolnia a tiszteletet illetően is, ugyanis mindig más csapatokról beszél. Ez így nincs rendjén.”

F1: Már a Red Bull nagyfőnöke is a Mercedest ekézi 2

Oliver Mintzlaff (Fotó: Kym Illman/Getty Images)

Mintzlaff arra is kitért, nem lát olyan okot, ami miatt elhagyná a Red Bullt Verstappen. „Nem, nem jut eszembe” – felelte az ezt firtató kérdésre a német üzletember. „Ahogyan azt korábban mondtam, Max a leggyorsabb autót akarja, és ez megvan. Max világbajnok akar lenni, és erre velünk van a legnagyobb esélye. Max egy hűséges srác. Tudja, hogy Christian [Horner] és Helmut [Marko] mindig megbízott benne, és ezt nagyra értékeli.”

„A Red Bull egy nagyszerű márka, amivel kiválóan tud azonosulni. Szóval sok oka van arra, hogy maradjon” – tette hozzá.