Elég laza Valtteri Bottas élete azóta, hogy elhagyta a Mercedest és Lewis Hamilton társaságát. A finn versenyző az Alfa Romeónál/Kick Saubernél önmaga lehet, mely meg is látszik különféle akcióin: készített már meztelenképes naptárat, emellett fizimiskája is olyan mint egy ausztrál építőmunkásé.

Meglehet azonban, hogy Bottas helyzete változik a közeljövőben. Azzal, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál vezet, megnyílt egy hely a Mercedesnél, melyre akár a finn pilótának is nyílhat halvány esélye. Bottasszal a finn média Bahreinben beszélgetett a jövőjéről is, az elhangzottakból pedig kiderült, nem feltétlenül törekszik az átigazolásra a tízszeres futamgyőztes.

„Az Audi minden motorsportban sikeres volt, semmihez nem állnak fél gőzzel” – fogalmazott Bottas, hozzátéve, hogy ettől függetlenül nyitott a hívásokra. „Ebben a sportban soha nem mondhatod, hogy soha. Bármi lehetséges.”

A pilóta azzal is viccelődött, hogy ha visszahívná a Mercedes, megszabadulna bajuszától és jelenleg szőkére festett hosszú frizurájától is. „Nehéz kérés lenne, de ha sikerről van szó és arról, hogy visszatérhetek a dobogókért és győzelmekért való harchoz, akkor igen, mehet a mullet és a bajusz” – mondta.