Ahogy köztudott, a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj első szabadedzése messze a tervezett 60 perc előtt ért véget, miután a ferraris Carlos Sainz – majd nem sokkal később az alpine-os Esteban Ocon is – ráfutott egy, az autó padlólemezének szívóereje által felrántott vízvezeték-elzáró fedelére.

Sainz autójában komoly kárt okozott a közműelem: a spanyol Ferrarijában a túlélőcellát, a hibrid rendszer akkumulátorát, a központi vezérlőelektronikát, valamint a belső égésű motort is cserélni kellett. Az olasz csapat az incidenst követően felmentésért folyamodott a Nemzetközi Automobil Szövetséghez, jelezve, hogy az éves kereten felül beépítendő akkumulátort saját hibán kívül, vis maior miatt kénytelenek cserélni, ám ezt a szabályokra hivatkozva – láthatóan őszintén szabadkozva – visszautasították a versenyfelügyelők.

A kiszabott tízhelyes rajtbüntetés után a 12. helyről rajtoló, a kalandos verseny végén a 6. helyen leintett Sainz ügye ugyanakkor ezzel nem ért véget, a Ferrari a csapatfőnök, Frederic Vasseur által „egy vagyon”-nak megfelelő kár megtérítésén dolgozik a Las Vegas-i futamot közvetlenül, promóter nélkül megszervező Forma-1-gyel.

„Ezt zárt ajtók mögött rendezzük majd a jogtulajdonosokkal. Igazából jobban bosszant az ügy kezelése, mint maga az incidens. Volt már hasonló baleset Monacóban 2-3 évvel ezelőtt az első kanyarban, és ha jól emlékszem, volt ilyen Bakuban [Valtteri] Bottasszal Malajziában és [George] Russell-lel is [2019-ben]. Nehéz az ilyesmit előre jelezni és előre kijavítani, de az már tényleg nem mindegy, [utólag] hogyan kezelik az esetet” – magyarázta a versenyt követően a csapatfőnök.

Vasseur – tévesen – Romain Grosjean 2017-es, végül 2018-ban kifizetett esetére utalt, amikor a francia pilóta autójának padlólemezét törte össze a felszakadó vízelvezető-fedél. A Haasnak végül 250 ezer és 1 millió dollár közötti összeget térített a pálya biztosítója – a pontos számot nem közölték –, a Ferrari idei kára ennél jóval komolyabb volt, 1-1,5 millió dollár [mai árfolyamon 347-520 millió Ft] közé becsüljük a szervezőtől/a Forma-1-től/annak biztosítójától várt pénzt.