A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Kieséseitől eltekintve idei eddigi leggyengébb versenyét zárta a Forma-1-es Brit Nagydíjon Max Verstappen, aki műszaki gondok miatt csak a hetedik helyen ért célba.

„A rajt újra jól sikerült, de el kellett vennem egy kicsit a gázt. A folytatásban is jó volt a tempóm, folyamatosan közeledtem Carlosra [Sainz], csak követni volt nehéz őt. Utána hibázott egyet, ekkor megelőztem, de pár kanyarral később, az 5-ös kanyarban volt egy karbonelem a pályán” – mesélte a Viaplay kamerái előtt a világbajnoki éllovas. Mint az később kiderült, egy AlphaTauri-alkatrész sértette meg az autóját.

Vezető pozíciójának így nem örülhetett sokáig a második állórajtot követően sem Verstappen, aki a 12. körben lassú defekt gyanújával hajtott a bokszba. Helyzete ezután sem javult, így sokszor még az RB18-at is nehezen tartotta a pályán a holland.

„Amikor láttam, hogy nem igazán tudok balra vagy jobbra menni, próbáltam egyenesen, amennyire lehet” – magyarázta a problémát a Red Bull pilótája. „Ekkor teljesen felszakadt a padlólemez bal oldala, emiatt érezhetően elvesztettem az egyensúlyt, és időben is sokat veszítettem. Miután kiszálltam, benéztem a padlólemez alá, és láttam, hogy teljesen megsemmisült. Főleg ezeknél az autóknál a padlólemez a legfontosabb, nélkül sok leszorítóerő vész el.”

F1: Ezen ment el Verstappen versenye 1

Max Verstappen

Verstappen egészen a hatodik helyig esett vissza, majd újabb beállításváltoztatásokkal és kemény gumikkal próbált szerencsét, de hiába. Folyamatosan panaszkodott a tapadás miatt a tavalyi vb-első, az utolsó etapot pedig – a biztonsági autós fázisnak köszönhetően – lágy gumikon teljesítette, de így is nehezen tartotta maga mögött az első Forma-1-es pontjait megszerző Mick Schumachert.

„Lehetett látni, hogy egyik körről a másikra veszítettem 1,5-2 másodpercet, ami valójában az egész versenyen így is maradt. Nagyon nehéz volt, főleg az autó bal oldalával, minden kanyar borzasztó volt utána, ráadásul ezen a pályán sok gyors kanyar van. Nem volt jó, de végül sikerült néhány pontot szereznem” – zárta értékelését.

A nehezebben sikerült silverstone-i hétvégét követően is megnyugtatóbb, 34 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot Verstappen a csapattársa, Sergio Pérez előtt, míg a harmadik helyen Charles Leclerc hátránya 43 egységnyi.