Felemás teljesítménnyel zárt a Ferrari a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj kvalifikációján: az olaszok egyrészt örülhettek Charles Leclerc pole-jának, de a másik autót Carlos Sainz csak a kilencedik helyre kvalifikálta. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy a spanyolnál korántsem a tervek szerint alakultak a dolgok a Q3-ban.

„Nem sikerült beindítani az autót, ezért a tervezetthez képest csak három perccel később tudtunk kimenni a pályára” – nyilatkozta Sainz, aki az első gyors körét épp honfitársa, Fernando Alonso balesete miatt bukta el. „Nem tudtam emiatt felmelegíteni a gumikat, kapkodtunk, és ezért hideg abroncsokon kellett gyors kört mennem. Borzalmas volt.”

„Ami csak lehetett, rosszul alakult a Q3-ban, már csak azért is, mert az időmérő teljes egésze alapján harcban lehettem volna a pole-ért.”

Sainz azonban a történtek ellenére megpróbál a versenyre koncentrálni. „Mattia [Binotto, a Ferrari csapatfőnöke – szerk.] tudja, hogy mérges vagyok, mert ilyen problémáknak nem lenne szabad előfordulnia az indítóval. Ez szimplán katasztrófa. Emiatt nem örülök, bárki is mondja, hogy legyek boldog. Holnap viszont megpróbálunk felzárkózni” – tekintett előre.