Az egyik legnagyobb kérdése az volt a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének, hogy altatott-e mostanáig a gyengélkedés jeleit mutató Mercedes. Az eddig látottak alapján határozott nem a válasz, ugyanis Lewis Hamilton is csak az ötödik rajtkockát kaparintotta meg, miközben az első rajtkocka a ferraris Charles Leclerc-é lett.

„Nem mondom azt, hogy ezzel felszabadultnak érzem magam, de összességében boldog vagyok a mai nappal ahhoz képest, hol voltunk az elmúlt két hétben. Kicsit rémálom volt vezetni az autót, viszont dolgoztunk tovább, emiatt pedig mindenkire büszke vagyok” – mondta a kvalifikáció után a hétszeres világbajnok.

„Más ligában játszanak a többiek” – tette hozzá a brit, hozzátéve, hogy általánosságban véve elégedett azzal, ahol van jelenleg a csapat. „Nyilván nem az első sorban, de fogunk javulni, amennyire csak lehet. A Red Bull és a Ferrari elöl lesz, mi azonban nem fogunk harcolni velük.”

Hamilton: Rémálom volt vezetni a Mercedest 2

„Nekünk a mögöttünk lévőkre kell figyelninünk, mivel a teljesítményük a mienknél jobb” – utalt az Alfa Romeóval remeklő korábbi csapattársára, Valtteri Bottasra és a Haasszal szintén kiemelkedően teljesítő Kevin Magnussenre Hamilton. A hétvége korábbi szakaszában a Mercedes új pilótája, George Russell szintén az Alfa Romeótól tartott – erről itt írtunk részletesebben:

Russell csak kilencedikként zárt szombaton, majd az időmérő után úgy fogalmazott, olyan érzése van, mintha „egyet lépnénk előre, kettőt pedig hátra”. Elmondása szerint nehéz helyzetben van a csapat, ugyanis az autó átfogó problémájának megoldására kell koncentrálnia, ami hátrányos például a finomhangolásokra nézve.

„Így állunk most. Győzelmekért akarunk harcolni azonban, és ezért mindent meg kell próbálunk, amit csak tudunk” – jegyezte meg elszántan a 24 éves brit.