Noha a második, bahreini teszten rendkívül újszerű autóval állt elő a Mercedes, a W13-as egyelőre csak szokatlanul néz ki, de nem gyors. “Ismerjük a Mercedest, mindig sírnak, aztán az első versenyen bumm” – legyintett a rivális nyilatkozataira Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke. Hozzá hasonlóan sokan mások is úgy fogalmaztak, a Mercedes valószínűleg szándékosan eltúlozza a nehézségeit.

De mi van, ha tényleg bajban van a csapat? Az AlphaTauri francia versenyzője, Pierre Gasly szerint legalábbis a Mercedes nem túloz, tényleg komoly és valódi problémákkal küszködik a csapat. “Engem is nagyon meglepett, hogy több körön át is csatázni tudtam Lewisszal” – mondta Gasly.

“Magunkról pontosan tudjuk, hogy még sok munka vár ránk az autó teljesítményének optimalizásával kapcsolatban, az egyensúlyon is javítanunk kell.”

“De világosan láttam, hogy Lewis is szenved az autóban, nem olyan jók, mint korábban, szóval nekik is sok dolguk lesz, ha ott akarnak lenni az élmezőnyben. Persze, ez csak tesztelés, ahol mindenki kísérletezik.”