Az elmúlt napokban egy fontos vezér már felállt, és elment az Alpine-tól: Marcin Budkowski, a csapatot irányító három vezér egyike a múlt héten távozott közös megegyezéssel Fernando Alonsóék csapatától.

Most egy újabb, az istálló életében már sokkal régebb óta jelen lévő, igaz, kisebb súlyú bútordarab távozik. Nem másról van szó, mint a négyszeres Forma-1-es világbajnokról, egykori csapatfőnökről, Alain Prostról. A francia, aki karrierje elején pilótaként, a későbbiekben pedig tanácsadóként és nagykövetként segítette a Renault-t, annak az átszervezési hullámnak lehet a része, mellyel előkészítik az Aston Martintól távozó szakember, Otmar Szafnauer érkezését.

Vele kapcsolatban már tavaly óta keringtek olyan pletykák, miszerint az Alpine lehet a következő munkahelye, ám a híreszteléseket akkor cáfolták. Szafnauer hasonló szerepet tölthet majd be, mint korábban Budkowski – feltéve, ha valóban megérkezik Alonsóékhoz -, ám tisztább képet csak a csapat hivatalos bejelentése után kapunk. Az Alpine az elismert exfőnök mellett egy új szponzorral, a pinksége miatt feltűnő BWT-vel is gazdagodhat.