A Forma-1-es Katari Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Miután az időmérő edzésen elvérzett, stabil versenyzéssel a negyedik helyen fejezte be a Forma-1-es Katari Nagydíjat a 11. rajtkockából indulva Sergio Pérez. A dobogóról végül úgy szorult le a mexikói, hogy Fernando Alonso egykiállásos stratégiájának is köszönhetően harmadik lett az Alpine-nal, míg ő kétszer hajtott a bokszba.

„Sok autót sikerült megelőznünk, de persze nem eleget. Vitáztunk arról, hogy egy vagy két kiállással menjünk-e, de valószínűleg a csapat aggódott a defektek miatt. A biztosra mentünk, és végül jó eredményt értünk el” – nyilatkozta Pérez a leintés után.

Az egyik defekt pont mercedeses kollégája, Valtteri Bottas versenyét tette tönkre, aki szintén esélyesnek tűnt a dobogóra. A finn kiesésével viszont életben maradtak a Red Bull konstruktőri bajnoki reményei: már csak öt pont az energiaitalosok hátrány a Mercedesszel szemben.

F1: A padlógáz sem volt elég a Red Bullnak 2

„Nagyon kemény verseny volt, végig padlógázon nyomtuk. Szerintem a virtuális biztonsági autó miatt nem lett meg a dobogó, sajnos, különben biztosan támadhattuk volna Fernandót” – taglalta a 31 éves versenyző. „Csak öt pont a különbség a csapatbajnokságban, szóval van még miért harcolni.”

Pérez az egyéni kiírásban is közelebb került Bottashoz, 13 pont a hátránya két futammal a szezon vége előtt.