Habár Max Verstappen a Mercedes fölénye ellenére az első sorba kvalifikált a Forma-1-es Katari Nagydíjra, a Red Bullnál egyáltalán nem dőlhetnek hátra, mert eközben Sergio Pérez még a Q2-ből sem jutott tovább – hiába próbálkozott lágy gumikon is –, csak a 11. lett a mexikói, ami óriási csapás lehet számukra stratégiai szempontból.

„Határozottan megvolt hozzá a tempónk, hogy ennél jobban sikerüljön, erős időmérő edzést zárhattunk volna” – árulta el az időmérő után Pérez. „Ennél gyorsabb voltunk az egész hétvégén, de még a harmadik szabadedzésen is. Sajnos pont akkor nem sikerült összerakni, amikor számított volna.”

F1: Ezért vallott kudarcot Pérez 2

Kérdésre viszont a mexikói elárulta, hogy a Red Bull másik specifikációjú szányat szerelt fel az autója hátuljára – mint ismeretes, a Milton Keynes-iek már hetek óta küzdenek DRS-nyitásnál a hátsó szárny vibrációjával. Pérez szerint a változtatással jó irányba mozdultak el, ugyan az eltérő változatú elem főleg a leszorítóerőt növeli.

„A mai nap ugyanakkor inkább a gumik felkészítéséről szólt. Nekem nem igazán volt tiszta köröm, valahogy mindig forgalomba kerültem. Ez különösen az első szektorban volt fájó, a nagyon hideg gumikon. Csak a pálya végére sikerült felmelegíteni azokat” – tette hozzá.

Pérez az ilyenkor megszokott blokkal zárta az interjút: elmondása szerint sok minden történhet még a versenyen, és igyekeznek majd a legjobb formájukat hozni, a cél pedig az, hogy minél több pontot szerezzenek.