A Forma-1-es Katari Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Lewis Hamilton nyerte a Forma-1 történetének első Katari Nagydíjat, így a brit idei hatodik és pályafutása 102. győzelmét aratta, ezzel tovább faragott lemaradásán az összetettben, már csak nyolc ponttal van Max Verstappen mögött.

„Elég sima volt, magányosan voltam elöl” – summázta a hétszeres és regnáló világbajnok. „Természetesen azokat a versenyeket szoktam élvezni, amiken csatáznom kell, de nagyon szükségünk volt ma ezekre a pontokra. Jó munkát végzett a csapat, de már alig várom, hogy visszanézzem a versenyt, és lássam, mi minden történt mögöttem.”

„Nagyon hálás vagyok a pontokért, ez egy pokoli év. Az pedig, hogy a szezon ezen pontján sikerült egymás után nyerni, nagyszerű érzés. Jó helyzetből várom így az utolsó két versenyt” – tette hozzá a Mercedes versenyzője.

Rajtbüntetése után nagyot mentett Katarban a vb-éllovas Verstappen, aki duplán is bebiztosította magának a leggyorsabb körért járó bónuszpontot, így csak hat egységgel olvadt az előnye. „Nyilván nem volt olyan jó a rajtpozíciónk, de jól sikerült a rajt, majd visszajöttünk a második helyre. Végül a leggyorsabb kört is megfutottuk, ami nagyon szép volt” – értékelt a holland.

F1: Hamilton nyeregben érzi magát a „pokoli év” végén 2

„Tudom, hogy nehéz lesz a vége, de így izgalmas marad” – folytatta a Red Bull pilótája. „Nagyon szoros harc lesz a végéig.”

Fernando Alonso pedig jó helyzetét kihasználva, remek versenyt futva a 2014-es Magyar Nagydíj óta először állhatott dobogóra, amit a spanyol egy szerény, mégis diadalittas káromkodással nyugtázott a levezető körön. A spanyolhoz ezzel egy új rekord is fűződik: az előző pódiuma óta eltelt hét évnél és 105 versenynél többet senkinek nem kellett várnia két dobogós eredmény között.

„Hét év telt el, de végre megvan” – kezdte a leintés után a kétszeres világbajnok. „Néhány versenyen már közel voltunk hozzá, de nem eléggé. Őszintén azt hittem az első kör után, hogy akár vezethetem is a futamot a lágy gumikkal, de ez végül nem sikerült. Checóval [Pérez] nagyot harcoltunk, óriási dicséret jár a csapatnak. Sokat vártam erre, de örülök.”