Közel sem teljesít tökéletes hétvégét Lewis Hamilton a Forma-1-es Orosz Nagydíjon. A Mercedes hétszeres világbajnoka pénteken egy komolyat bakizott, amikor elütötte egyik szerelőjét a bokszutcában: újra előkerült nála az azerbajdzsáni probléma, amikor rossz féküzemmódot használt.

Mindez persze semmiség volt ahhoz képest, amit az időmérőn művelt Szocsiban: előbb a bokszba menet koccolta le a falat és törte el első szárnyát, majd utolsó gyors körén megforogva hátsó légterelőjét sértette meg, amikor nekicsúszott a falnak.

Természetesen felmerült, hogy esetleg amiatt hibázott többet a végül negyedik helyre kvalifikáló pilóta, mert tudta, hogy a bajnoki rivális Max Verstappen csak a mezőny végéről kezdheti a versenyt Szocsiba. A felvetésre Hamilton is reagált, aki egyszerűen cáfolta azt.

“Semmi köze nincs ennek a nyomáshoz, őszintén mondom. Történnek hibák. Bejöttem a bokszba, tudtam, hogy nincs sok időm, és nyomtam. Olyan gyorsan akartam kiérni a bokszutcából, amennyire csak lehet, mert tudtam, hogy annyi időre van szükségem, amennyi csak lehetséges” – vázolta a helyzetet a brit.

“Korábban csak nagyon lassan tudtam befordulni a bokszutcába, de azt gondoltam, hogy a pálya száradt és a tapadás jó volt. Bejöttem, de csak egy kicsivel gyorsabban a normálisnál. Elvesztettem az autó hátulját és a falba csúsztam. Igen, kínos, csalódtam magamban, de ez van” – fogalmazott a 99-szeres futamgyőztes.