Azok után, hogy kiderült, Max Verstappen motorbüntetés miatt csak a mezőny végéről rajtolhat a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, aligha gondolta volna bárki, hogy nem ők foglalják el az első két rajthelyet. Végül még a második sorba is alig fértek oda, hiába a Red Bull-büntetés vagy éppen a szabadedzéseken lehengerlő forma: Lewis Hamilton csak negyedik lett, Valtteri Bottasnak azonban csak a hetedik rajthellyel kell beérnie.

A vizes-száraz pályán Lewis Hamilton ráadásul két komoly hibát is vétett, melyért a hétszeres világbajnok csakis saját magát okolta.

Toto Wolff csapatfőnök azonban védelmébe vette a hétszeres világbajnokot és csapatát is azok után, hogy sokak szerint későn kapcsolt a Mercedes, és váltott intermediate abroncsokról slickekre. “Vannak ilyen szerencsétlen szituációk. Nem az volt a gond, hogy mi hibáztunk vagy a pilóták. Mi voltunk az elsők a pályán, ezért egy olyan folyamatban voltunk, ahol vagy megszakítjuk az utolsó két körünket az átmeneti gumikon, hogy kétszer menjünk a lágy gumikon, vagy a biztonságra játszunk.”

F1: Nem hibázott a Merci az elbaltázott időmérőn 3

Toto Wolff

“Mi ezt tettük. Befejeztük a kört, és még Lewis falérintése ellenére sem lett volna időnk arra, hogy két kört fussunk” – célzott a slick gumis próbálkozásra Wolff. “Szerintem nem hibáztunk ma. Ha változtathatnék valamin, akkor talán nem elsőként mennénk ki a pályára, hanem egy perccel később.”

“Szerencsétlenek voltunk a nap végén, mely az 1-2. helyünkbe került. Ezt kell holnap megfordítani” – tekintett előre az osztrák szakember. “Lewis-zal meg tudjuk nyerni a futamot, ez lesz a célunk. Valtterinek pedig könnyedén fel kell érnie a dobogóra.”