Volt mit nézni a Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzésén: Szocsiban a pályán és azon kívül is zajlottak az események.

Az egyik emlékezetes jelenetsor Lewis Hamiltonhoz köthető: a Mercedes britje egy bokszkiállás során a kelleténél nagyobb lendülettel érkezett meg csapatához, ahol felöklelte az autó elé álló embert. Az elgázolt szerelő dolga lett volna, hogy egy emelővel megfelelő magasságba emelje az első szárnynál fogva az autót, míg társai lecserélik a kerekeket.

A szerelő nagyot esett, de a Mercedes csapata hamar megerősítette közösségi felületen, hogy az érintett munkatársnak nem esett baja. Az eset azonban frusztrálta Hamiltont, aki később Instagramon kért elnézést az érintettektől.

Azt hiszem, ez az első, hogy kiütöttem egy szerelőt a 14 évem során” – utalt F1-es karrierjére a hétszeres világbajnok. “A szívem a torkomban dobogott, úgy aggódtam. Hála az égnek rendben van. Bátornak kell lenni, hogy egy ilyen autó elé álljon az ember. Mindannyian hibázunk, ez is az út része, de a legfontosabb az, hogy hogy térünk belőlük vissza” – zárta egy bölcsességgel írását a 99-szeres futamgyőztes.

Hamilton a kiütés utáni rádiózásában megemlítette a magic szót, utalva ezzel a “fékvarázslatra”: ebben az üzemmódban a fékerőeloszlás extrém módon az első tengelyre kerül, melynek következménye, hogy jobban fel tudják melegíteni a gumijaikat. Az üzemmódban azonban megnő a fékút a nem ideális fékerőeloszlás miatt. Ugyanez a hiba vezetett az Azerbajdzsáni Nagydíj újraindításánál ahhoz, hogy az első helyről elfékezze magát a rajtnál: