Max Verstappen drámai kiesése után akár vissza is szerezhette volna a vezetést a világbajnoki összetettben Lewis Hamilton, ám a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj második újraindításánál elfékezte magát a célegyenes végén, ezzel lenullázva az esélyeit.

„Lealacsonyító élmény” – összegezte versenyét Hamilton, aki így a 2018-as Osztrák Nagydíj óta először maradt pont nélkül, mivel csak a 15. helyen futott be. „Keményen dolgoztunk azon, hogy visszatérjünk a legjobb tízbe, majd mindent feltettem egy lapra, de végül rajtavesztettem.”

Hamilton elismerte, hogy véletlenül lekapcsolta a fékhűtést szabályzó „mágikus” kapcsolót. „Kimentem egyenesen az 1-es kanyarnál az újraindítás után. Nagyon sajnálom, bocsánattal tartozom a csapatnak. Fogalmam nem volt arról, hogy egyáltalán hozzáértem a gombhoz” – mesélt a végzetes hibáról.

„Max is peches volt, ma komoly balszerencsénk volt” – utalt riválisa kálváriájára, illetve arra, hogy 54 verseny után megszakadt a pontszerzési sorozata (természetesen a tavalyi Szahíri Nagydíjtól eltekintve, amikor koronavírus-fertőzése miatt nem indulhatott). „Megpróbálunk újraszerveződni és erősebben visszatérni a következő versenyen.”

Mindennek tetejében csapatként is nullázott a Mercedes, mivel Valtteri Bottas – a hajlékonyabb hátsó szárnnyal – köszönőviszonyban sem volt az élmezőnnyel, de még a pontszerzés is bizonytalan volt számára. A finnt tizenkettedikként intették le, így a Red Bull előnye Sergio Pérez kis híján meghiúsuló győzelmének köszönhetően 26 pontosra nőtt.