„Közel voltunk a kieséshez, de szerencsére célba értünk” – nyilatkozta fellélegezve Sergio Pérez, aki a világbajnoki esélyesek, Max Verstappen és Lewis Hamilton kiesése után megnyerte az őrültté váló Azerbajdzsáni Nagydíjat, majd a leintés után félre kellett állnia a Red Bull-lal. „Természetesen ez a győzelem nagyban növeli az önbizalmamat.”

A pályafutása második és az átigazolása utáni első győzelmét szerző mexikói sajnálatát fejezte ki csapattársa iránt, aki öt körrel a vége előtt, egy durrdefekt miatt vágta falnak az autót az élen haladva. „Sajnálom Maxot, mert megérdemelte volna a győzelmet, és hihetetlen lett volna 1-2-ben végezni, de így is fantasztikus nap lett a mai. Bakuban pedig általában a káosz a normális” – tette hozzá az interjúkat készítő Paul di Restának Pérez.

„Lewisnak erős tempója volt az egész verseny folyamán, minden körben a nyomomban volt a bokszkiállás után. Az újraindításnál gyenge volt a rajtom, Hamilton mellém is ért” – folytatta a futamgyőztes. „Igyekeztem minél jobban kiszélesíteni az autómat, ő pedig nem tudta bevenni a kanyart.”

F1: Hajszálon múlt Pérez kiesése 2

Sebastian Vettel pedig régi önmagához egyre közelebbi formában versenyezve első Aston Martin-os dobogóját is megszerezte, másodikként intették le. „Óriási eredmény ez a csapatnak” – fogalmazott a német, aki utoljára a tavalyi Török Nagydíjon állhatott dobogóra. „Jó rajtunk volt, sikerült nyernünk néhány pozíciót, közben pedig a gumikra is vigyáztunk.”

„Az [első] újraindításnál is jó tempónk volt, amivel újabb két pozíciót javítottam, ami briliáns volt az én szemszögemből. Megfelelően óvtuk a gumikat, és ez volt a tempónk kulcsa” – jegyezte meg a négyszeres világbajnok. „Összességében remek nap volt, a fellegek felett járok, magam és a csapat miatt is. Egy dobogó, amire nem számítottunk.”

F1: Hajszálon múlt Pérez kiesése 3

Tavalyi olaszországi győzelme után Pierre Gasly is visszatért a dobogóra az AlphaTaurival. „Hihetetlen, hirtelen nem is tudom, mit mondjak” – kezdte a francia. „Őrült verseny volt, igen intenzív utolsó két körrel. Már az időmérő edzés is elképesztő volt, de nem tudtam, hogy harcolhatunk-e majd a dobogóért.”

„Hihetetlen érzéssel tölt el, hogy dobogóra állhattam. Ki kellett tennünk a könyökünket keményen, mert féltávtól nehéz versenyünk volt egy motorprobléma miatt. Sebnek sikerült megelőznie, majd meg kellett küzdenem a dobogóért. Nagyon akartam. Értékes pontokat szereztünk egy jó versenyen, fantasztikus munkát végeztünk” – summázta F1-es pályafutása harmadik dobogója után.