A Forma-1-es Belga Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nem mindennapi körülmények között hirdettek győztest a Forma-1-es Belga Nagydíjon: élesben egyetlen kört sem mentek a pilóták, és 3 és fél óra esőben rostokolás után Max Verstappen lett az esemény győztese, a legjobb tíz szereplői félpontokkal gazdagodtak.

Ennek azonban nem örült a versenyzők többsége. Sokan felemelték emiatt a szavukat, azok is, akik jól jártak ezzel. Ilyen pilóta volt például az ötödikként leintett Sebastian Vettel. “Ez egy vicc, nem? Ez egy vicc. Ha pontokat akarunk osztani az időmérőért, osszanak pontokat az időmérőért. Mit tettünk ma azért, hogy pontokat szerezzünk? Nem tudom” – mondta az Aston Martin németje.

Tömeges felháborodás a Forma-1-ben 2

Sebastian Vettel

A mögötte végző Pierre Gasly sem értett egyet a pontok kiosztásával. “Nem érzem úgy, hogy megérdemeltem volna őket. Csak követtem a biztonsági autót. Nem ütköztem a rajtrácsra vezető körön, ez volt az egyetlen, amit tettem.”

Fernando Alonso is értetlenül állt a történtek előtt. Az Alpine spanyolja 11. lett. “Az egyetlen dolog, amivel nem értek egyet, az az, hogy két kört tettünk meg, és pontokat osztanak ki. Nem versenyeztünk. Nem volt esélyünk sokunknak a pontszerzésre. 11. lettem, nem volt egy zöld zászlós köröm sem, amikor pontot szerezhettem volna. Ez sokkoló.”

Tömeges felháborodás a Forma-1-ben 3

Fernando Alonso

A honfitárs Carlos Sainz eggyel előzte meg a kétszeres világbajnokot Ferrarijában, így fél ponttal gazdagodott. “Nem örülök a fél pontnak, mert nem érdemeltem meg. Számomra egy olyan versenyen, ahol nem versenyeztünk, nem lenne szabad pontot szereznünk. Egyetértek azzal, hogy kimenjünk a pályára és nézzük meg, milyenek a körülmények, de ne azzal a szándékkal, hogy pontokat szerezhessünk.”

Tömeges felháborodás a Forma-1-ben 4

Carlos Sainz

Lando Norris, aki az időmérős balesete előtt szárnyalt a McLarennel, szintén kifakadt. “Nem érzem úgy – még úgy sem, hogy ez előnyünkre vált ma, Daniel [Ricciardo – a szerk.] jó adag pontot szerzett ma a Ferrarival szemben -, hogy pontokat ért volna ez a verseny, mert végül nem is versenyeztünk. Talán az ellenkezőjét mondanám, ha első lennék és sok pontot gyűjtöttem volna, nem tudom.”

Ezekre a kritikákra nemigen reagált a sportág vezetése, Lewis Hamilton megszólalására, mellyel egy kicsit másképp kritizálta a Forma-1-et a hétszeres világbajnok, már felkapták a fejüket.