Körülbelül 40 percig állt a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérője azok után, hogy a McLarennel jó tempót autózó Lando Norris a Q3-ban a vizes pályán elvesztette irányítást autója felett, és az Eau Rouge-Raidillon kanyarkombinációban nagyot esett.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Norrist az eset után kórházba szállították, de azóta már megkapta a versenyengedélyt, nem esett komolyabb baja a britnek. Állítása szerint miközben a mentő éppen egy közeli kórházba vitte további kivizsgálásokra, az időmérőt nézte.

“Örülök George-nak, néztem a mentőben az időmérőt – nézni akartam mindenféleképpen -, és szurkoltam George-nak, hogy legyen meg neki a pole” – célzott Russellre, a Williams pilótájára Norris.

A McLaren-pilóta balesete előtt végig gyors volt az időmérőn, akár megszerezhette volna a pole-pozíciót – a Q1-et és a Q2-t is megnyerte. “Minden extrém jól alakult. A Q1 első körétől kezdve minden tökéletesen alakult, bíztam az autóban. A Q3-ban trükkös volt azonban már a kihajtás. A kivezető körömön mondtam, hogy nagyon vizes és meg kellene szakítani az edzést.”

“Természetesen rosszul érzem magam, mert jól mentek a dolgok, az autó szárnyalt. Szerintem könnyedén harcolhattam volna az első rajtkockáért. Ezzel szemben most egy csomó munkát adtam a csapatomnak, és én nem tehetek már sok mindent” – szomorkodott Norris.

A károk összesítése után kiderült, hogy Norris autójában váltót kell cserélni, így “megszerzett” 10. rajthelye helyett csak a 15. helyről kezdheti a vasárnapi nagydíjat.