Max Verstappen indulhat az élről a Forma-1-es Belga Nagydíjon, miután megnyerte az esős szombati kvalifikációt. A Red Bull hollandjának kilencedik rajtelsőségét azonban némiképp a háttérbe szorította, hogy George Russell ért oda a második helyre a Williamsszel – a grove-iak utolsó első soros indulásáig egészen a 2017-es Olasz Nagydíjig kell visszalapozni a történelemkönyvekben. A harmadik rajtkockát a Mercedes világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton csípte el. Az első három helyezettel Mark Webber készítette az interjúkat.

„Komplikált időmérőnk volt, nagyon nehéz volt a pályán tartani az autót” – kezdte Verstappen. „Végül elsők lettünk, és ez a legfontosabb. Rendkívül boldog vagyok amiatt, hogy egy ilyen kvalifikációval sikerült visszatérni a szünetről, és újra a pole-ban lehetek.”

Utána Russell is megszólalt, aki ennyire előkelő helyről csak a tavalyi Szahíri Nagydíjon rajtolhatott, amikor Hamiltont helyettesítette a Mercedesnél. „Azt gondoltam a tegnapi után, hogy jók vagyunk, ha már a Q1-ből továbbjutunk, erre ott vagyunk az első sorban. Az autó nagyszerű volt, én pedig magabiztos. Ugyanakkor szerencsés helyzetben is voltam, mert nem volt mit veszítenem a Q3-ban” – mondta. „Fontosabb lesz azonban a holnapi nap. Ha lehetőségem lesz rá, megpróbálom átvenni a vezetést” – tekintett előre sejtelmesen a vasárnapi versenyre.

F1: Russell nem hiszi el, hogy az első sorból indul 2

Max Verstappen után Lewis Hamilton is ökölpacsizott az újfent remeklő George Russell-lel. Vajon jövőre már csapattársak lesznek?

„Nehéz napon vagyunk túl, de azt hiszem, ezt mindenki elmondhatja magáról” – nyilatkozta a pontversenyben 8 ponttal vezető Hamilton. „Próbálok pozitív, koncentrált és nyugodt maradni. Minden elismerésem Maxnak, de George is fantasztikusan ment. Ha holnap is ilyen körülmények várnak ránk, nehéz futamunk lesz.”

A Forma-1-es Belga Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol. A Vezess képes-szöveges formában élőben tudosít a 44 körös versenyről.