A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A Brit Nagydíj után a 36. hungaroringi Forma-1-es futam első köre is a bajnokság szempontjából kritikus fontosságú eseményeket hozott. Míg Silverstone-ban Lewis Hamilton, a mogyoródi pályán a tömegbalesetet okozó és emiatt büntetéssel sújtott Valtteri Bottas tette tönkre Max Verstappen és a Red Bull futamát, így a Milton Keynes-i együttes az egyéni és a konstruktőri összetettben is elveszítette az első helyet.

Habár a baleset közel sem volt akkora mértékű, mint Verstappen két héttel ezelőtti becsapódása, a Red Bull aggodalmát fejezte ki a költségplafon miatt, mivel amellett, hogy a holland lényegében egy fél autóval teljesítette a 70 körös távot, Sergio Pérez biztos benne, hogy finn versenyzőtársának meggondolatlan megmozdulása miatt elveszítették a motort.

„Toto ki fogja fizetni a számlát?” – fakadt ki a csapatfőnök Christian Horner, miután a Sky Sports F1-nél a hétvége folyamán szakértőként dolgozó Nico Rosberg arról érdeklődött, hogy a Mercedest irányító Toto Wolff bocsánatot kért-e már azért, hogy versenyzője lényegében mindkét Red Bullt leamortizálta a rajt után.

F1: Kártérítést várna a Mercedestől a Red Bull 2

„Biztos vagyok benne, hogy nem mondta neki, hogy szándékosan ütközzön a Red Bulloknak, de meggyőződésem, hogy nem bánkódott a végeredmény láttán. A mi szempontunkból a következmények súlyosak, az FIA-nak ezt meg kellene vizsgálnia” – utalva arra, hogy az önhibán kívüli esetek miatti javítások a fejlesztésekre fordított anyagi forrásokat csapolják meg.

„Nyertünk hat futamot, kiestünk egy defekt miatt, majd kiestünk Silverstone-ban, utána pedig ezen a hétvégén is” – összegezte a Red Bull szezonjának első felét röviden Horner. „Most szünetre vonulunk, hogy feltöltődve térhessünk vissza. Elképesztő lesz a szezon második fele.”