A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Katasztrofálisan sikerült a Red Bull számára a Forma-1-es Magyar Nagydíj, miután a rajtnál Valtteri Bottas többek között a Milton Keynes-iek két autóját is elintézte a rajtbüntetést érdemlő hibájával. Sergio Pérez azonnal kiesett, Max Verstappen pedig a ripityára tört Red Bull-lal láthatóan küzdött, végül a 10. helyen célba érve egyetlen pontot mentett, de visszaesett Lewis Hamilton mögé a bajnokságban.

„Hiányzott az autóm teljes oldala” – mondta a holland a leintés után. „A padlólemez megsérült, így szinte vezethetetlen volt az autó, ha őszinte akarok lenni. Ennek ellenére próbáltam kihozni a maximumot a futamból, szereztem is egy pontot. Nyilván nem ebben reménykedtem, de ez is valami. Csalódást keltőek ezek a pillanatok.”

„Tudom ugyanakkor, hogy amint visszatérünk a nyári szünetről, újra ott leszek, hogy a legjobb formámat hozzam. Remélem, az autó is versenyképes lesz, de majd kiderül” – tekintett előre.

F1: Megint egy Mercedes szúrt ki Verstappennel 2

Ami pedig a rajtnál történteket illeti, Verstappen egyetért a hozzá hasonlóan vagy nála is jobban pórul járt versenyzőtársakkal. „Teljes mértékben Valtteri hibája volt” – jelentette ki. „Megint egy Mercedes, ami Lando autójával együtt engem is meglökött. Rengeteg leszorítóerő elszállt emiatt. A szünet után próbálok pontokat menteni, de az elmúlt két verseny abszolút sz*r volt.”

Azok után, hogy Silverstone-ban nullázott, majd a Hungaroringen is betlizett, hatpontos hátrányból várja a folytatást félig-meddig hazai futamán, a Belga Nagydíjon, amit négy hét múlva rendeznek.