A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A múlt vasárnapi Brit Nagydíjon már az első körben összeütközött Lewis Hamilton és Max Verstappen, a holland húzta a rövidebbet. A nagy sebességnél történt ütközés után 51 g-s erővel csapódott a gumifalba, az incidens miatt Hamilton tíz másodperces büntetést kapott.

A vélemények teljesen megoszlanak a büntetésről, nagyon sokan versenybalesetnek látták az egészet. Nem feltétlenül tartozik ebbe a körbe a Forma-1-et korábban évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone, aki szerint sokkal keményebben kellett volna büntetni az angolt – ha már büntették.

“A régi időkben talán azt mondtuk volna, ez semmi, csak egy versenybaleset. Akkoriban mindenki számára világos volt, hogy egy bajnoki címért mindenki belead mindent” – vélekedett Ecclestone.

“De ha a felügyelők úgy érezték, hogy büntetésre van szükség, akkor a tíz másodpercnél többet kellett volna kiszabniuk. Mondjuk, legalább harmincat.”

“Lewis nem volt előrébb azon a ponton, ahol ütköztek, vagyis nem az övé volt a kanyar. Majdnem egy teljes autóhosszal hátrébb volt, ezért találta el Max autójának hátulját.”

“A tíz másodperc nem volt rendben, a büntetés nem volt arányban a vétséggel. Ha szankcióra volt szükség, márpedig a felügyelők így érezték, akkor ez nem volt elég.”