A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Lewis Hamilton és Max Verstappen csatája mindössze fél körig tartott a Brit Nagydíjon: a Copse-ban a két autó összeért, Verstappen pedig 51 g-vel csapódott a gumifalba. Hamiltont a piros zászlós megszakítás mentette meg a kieséstől, a futamot tíz másodperces időbüntetése ellenére is megnyerte.

A közösségi médiában elszabadultak az indulatok az ütközés után, az utóbbi hónapokban egyetlen eset sem váltott ki olyan komoly visszhangot, mint ez. Hamilton a büntetést elfogadta ugyan, de úgy érzi, Verstappen nem hagyott neki elég helyet.

“Nem hinném, hogy bármiért is bocsánatot kellene kérnem. Azért megyünk ki a pályára, hogy versenyezzünk” – fogalmazott Hamilton.

“Természetesen aggasztott, amikor megtudtam, hogy Max kórházban van. Soha, egyetlen versenyző sem akar a másiknak sérülést okozni, őszintén remélem, hogy rendben van.”

“Sok kemény verseny vár még ránk, meg kell majd találnunk az egyensúlyt. Nem értek egyet a felügyelőkkel a büntetésemmel kapcsolatban, de felteszem a kezem, és teszem tovább a dolgomat. Nem fogok panaszkodni miatta.”

“Mindenkinek lehet róla saját véleménye, de nem különösebben érdekel, mit gondolnak mások.”