Max Verstappen kezdhette az élről a Forma-1-es Brit Nagydíjat, de a rajt után keményen kellett védekeznie, hogy tartsa a pozíciót. Több támadást is intézett ellene a második helyről induló Lewis Hamilton, majd a Copse kanyarba fordulva belülre vágott a brit, aki kisodródva eltalálta ellenfele autójának a bal hátulját. Az összeérés következtében a világbajnoki éllovas a gumifalba csapódott, a hollandot 51 G-s erőhatás érte.

Az eset után Verstappent a pályakórházból a helyi kórházba szállították további kivizsgálásokra. A pilóta közösségi oldalain bejelentkezve adott hírt magáról.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Max Verstappen (@maxverstappen1) által megosztott bejegyzés

Először is: örülök, hogy jól vagyok. Elég nagy, 51 G-s becsapódás volt, de egyre jobban vagyok.

Nyilvánvalóan nagyon csalódott vagyok, hogy így ütöttek ki. A kiosztott büntetés nem segített rajtunk egyáltalán, és nem szolgáltat igazságot a Lewis által végrehajtott veszélyes manőver után.

A futam utáni ünneplés tiszteletlen és sportszerűtlen viselkedés volt, miközben még mindig a kórházban voltam, de lépjünk tovább

– írta Verstappen.

Hamilton is megszólalt a leintés után: szerinte a bajnokságban vezető riválisának agresszivitása vezetett ütközésükhöz, miközben a Red Bull vezérkara a hétszeres világbajnok felfüggesztését követeli.