A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Lewis Hamilton a Brit Nagydíj első körében ütközött Max Verstappennel, a holland Red Bullja 51 g-vel csapódott a gumifalba. Az ütközés miatt Hamilton autója is megsérült, mivel azonban piros zászlóval megszakították a futamot, a Mercedes ki tudta javítani a sérüléseket.

Mint a verseny után kiderült, Hamiltonnak a piros zászló nélkül fel kellett volna adnia a futamot, a csapata legalábbis ezt állítja. Amennyiben ez igaz, Hamiltonnak az idei szezonban másodszor volt nagy szerencséje versenymegszakítással: Imolában egy kicsúszása után piros zászló miatt tudta visszavenni a körhátrányát, és végül második lett Verstappen mögött.

Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke szerint Hamilton bal első kerekén megsérült a felni azon a ponton, ahol találkozott Verstappen autójával, ez pedig a piros zászló nélkül kiesést okozott volna.

“Piros zászló nélkül Lewisnak valószínűleg fel kellett volna adnia a versenyt” – magyarázta Shovlin. “A további sérülések viszont meglepően enyhék voltak, csupán a gumik hőmérsékletét mérő szenzor tört le a helyéről. Ez az első szárny legkevésbé fontos része, és csak ez sérült meg.”

A versenyigazgató Michael Masi szerint a piros zászlós megszakításra a gumifal javítása miatt volt szükség.