A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Max Verstappen kezdhette az élről a Forma-1-es Brit Nagydíjat, de a rajt után keményen kellett védekeznie, hogy tartsa a pozíciót. Több támadást is intézett ellene a második helyről induló Lewis Hamilton, majd a Copse kanyarba fordulva belülre vágott a brit, aki kisodródva eltalálta ellenfele autójának a bal hátulját. Az összeérés következtében a világbajnoki éllovas a gumifalba csapódott, a hollandot 51 G-s erőhatás érte.

Az már a csattanás után is látszott, hogy a komoly károk érték Verstappen RB16B kódjelű versenyautóját, de a pontos számokról a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko tájékoztatott. “A dolgok jelenlegi állása szerint nagyjából 3/4 millió euró lesz, de a motor helyzete még nem tisztázott” – mesélte az osztrák a német RTL-nek. “Különösen a költségsapka idején ez egy jelentős összeg, ami fáj nekünk” – utalt az átszámítva 270 millió forint körüli összegre.

A Red Bull minden bizonnyal új kasztnival készül majd a Magyar Nagydíjra Verstappen számára. Hogy az erőforrással mi lesz, arról a Honda vizsgálata után születhet döntés. Mindenesetre a japánok technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu bizakodó.

“Amikor először láttam felemelve az autót, azt hittem, nagy a kár. De valójában úgy tűnik, a károk kisebbek, mint ahogy először láttuk” – mondta, majd hozzátette, az egységet visszaküldik Japánba, ahol alaposan átnézik azt.

Verstappen az eset után ugyan kórházban volt, de onnan már vasárnap este eljöhetett. Marko elmondta, a listavezető jól van. “Maxnak csak egy kicsit fáj a nyaka, de ezen kívül szerencsére kutya baja.”