A Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati napján bejelentették, hogy Lewis Hamilton két évvel meghosszabbította szerződését a Mercedesszel. A másik ülés azonban még szabad 2022-re, de az azt jelenleg elfoglaló Valtteri Bottas nem mehet biztosra: George Russell potenciális fenyegetést jelent a finn számára ebből a szempontból.

Bottas szerint nyilvánvalóan jó döntés volt, hogy a bajnokcsapat hosszabbított a hétszeres világbajnokkal, majd saját esélyeit fejtegette. “Most jöttem rá, hogy már július van. Az augusztusi szünetig már csak két futam maradt ezt követően. Biztos vagyok abban, hogy valamikor beszélünk róla, de nem ma vagy holnap” – mondta a szerződéséről Red Bull Ringen.

F1: Meglepő helyre igazolhat Bottas 2

Valtteri Bottas

A kilencszeres futamgyőztesnek nincs sok lehetősége abban az esetben, ha elveszti mercedeses ülését Russell-lel szemben. Nyilvánvaló opcióként ott van a Williams megüresedő helye, de bokszutcai pletykák szerint könnyen lehet, hogy a honfitárs Kimi Räikkönen helyét nézte ki B tervnek az Alfa Romeónál.

“Szeretném a csapattól megtudni, mi a terv, kit akarnak a másik autóba ültetni jövőre. Lewis helyét megerősítették, de a másik még mindig szabad. A csapatnak döntenie kell, szükségem van erre a beszélgetésre” – mesélt kissé kényelmetlen helyzetéről Bottas.

“Úgy érzem, még rengeteg év van bennem. Élvezem a versenyzést, szeretem a versenyzést, az F1-et. Még nem végeztem vele, nem akarok máshol menni a következő években. Ha esetleg nem folytatnám a Mercedesnél, természetesen keresnék más lehetőségeket. De erre jelenleg nem gondolok” – mondta a finn.