Napok óta pedzegetik már, hogy Mick Schumacher az Alfa Romeóhoz igazolhat 2022-re, pedig továbbra sem dőlt el, hogy marad-e Kimi Räikkönen a Forma-1-ben, vagy sem. Sőt, maga a finn sem tudja, mi lesz a sorsa. „Még nincs tervem. Az elmúlt tíz évben mindig egyéves szerződéseim voltak, így még nem hoztam döntést” – nyilatkozta a 2007-es világbajnok a Kronen Zeitung érdeklődésére.

Hasonlóképpen fogalmazott Räikkönen sorsáról Xevi Pujolar, az Alfa Romeo pályamérnöke. Hozzátette, a 41 éves versenyző nem küzd motivációs gondokkal, ahogyan az edzettségével sincs probléma.

„Fiatal versenyzőként kezdtem, és akkoriban nem zavart, hogy voltak nálam kétszer annyira idős versenyzők is” – emlékezett vissza pályafutása elejére. „A pályán ez nem is számít, még akkor sem, ha klassz, hogy ennyi gyors és fiatal tehetség érkezik.”

F1: Räikkönen azt se tudja, mit csinál 2

„Annak idején egyesen a Forma Renault-ból érkeztem a Forma-1-be, és már pontosan tudom, hogyan kell felkészülni és hogyan tudom fitten tartani magamat. Nem jelent ez már nehézséget nekem” – zárta Räikkönen.

Räikkönen az Osztrák Nagydíjat a 17. helyről kezdheti meg, miután másodjára is búcsúzott már a Q1-ben. Csapattársa, Antonio Giovinazzi eközben előkelő helyen jutott tovább a Q2-be, ahol végül a 15. lett, ettől függetlenül az olasz szinte már rendszeresen veri rutinos csapattársát, legalábbis egykörös tempó tekintetében.