Mick Schumacher a mezőny leggyengébb csapatában kapta meg a bizonyítási lehetőséget a Forma-1-ben. Túl azon, hogy a Haas teljesen versenyképtelen, még a csapattársával, Nyikita Mazepinnel sem jön ki, cserébe stabilan sokkal gyorsabb az orosznál.

Eleinte is arról volt szó, hogy Schumacher az Alfa Romeónál mutatkozik be, de a csapat végül megtartotta a Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi párost. Räikkönennel kapcsolatban viszont egyre gyakrabban emlegetik a visszavonulás lehetőségét, így nagyon is elképzelhető, hogy Schumacher léphet a finn megüresedő helyére.

Ezzel mindenki jól járna: Schumacher versenyképesebb autóban bizonyíthatna, a Haas pedig kereshetne még egy fizetős versenyzőt Mazepin mellé. Már csak az nem világos, Räikkönennek mi jár a fejében 2022-re.

A pletyka mindenesetre annyira erősen tartja magát, hogy Schumachertől Ausztriában meg is kérdezték, mi lesz vele. “Jelenleg az ittre és a mostra koncentrálok” – válaszolta rendkívül gyakorlottan Schumacher.

“A jövőről néhány hét múlva ülünk le beszélgetni a csapattal és a menedzseremmel, Sabine Kehmmel. Addig kizárólag a versenyzésre szeretnék koncentrálni.”