Meglepően rosszul indult a 2021-es szezon Daniel Ricciardo számára új csapatánál, a McLarennél. Az ausztrál hét futam alatt 34 pontot szerzett, és ezzel a bajnokság kilencedik helyén várja a Forma-1-es Stájer Nagydíjat, miközben csapattársa, Lando Norris 76 egységével a negyedik, és kétszer már dobogóra is állhatott idén.

Ilyen előzményekkel üdítő élmény volt Ricciardo számára, hogy a pénteki második szabadedzést a második helyen zárta. Meg is kérdezték tőle, honnan jött a hirtelen formajavulás, mire az ausztrál szokásához híven viccelődve válaszolt. „Nagyjából három bécsi szeletet ettem tegnap este, de ezek csak bébi-schnitzelek voltak” – mondta, hozzátéve, hogy amikor Ausztriában jár, a rántott hús az első számú fogás, amit fogyaszt. „Rengeteg örömet és boldogságot kapok az ilyen ételektől. Egy extra tizedet kapok tőlük az autóban, pusztán az élvezet miatt!”

Ricciardo azért valamivel komolyabb stílusban is mesélt napjáról. „Jobb a legjobb három között lenni, mintsem a tizedik helyen és azt mondani, hogy sokat kell még dolgozni az éjjel. Kicsit finomhangolunk, de egyáltalán nem vagyunk elveszve, messze vagyunk attól. Jól állunk” – jelentette ki a hétszeres futamgyőztes.