Június elején jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorítások következtében lefújják a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat.

A sportág vezetése azonban nem tétlenkedett, és már meg is találták a beugró helyszínt: némi meglepetésre a Török Nagydíj lett az, mely a szezonban egyszer már lett volna beugró futam, ám az ottani vírushelyzet és a brit utazási korlátozások miatt korábban mégis törölték az idei évad helyszínei közül.

A Török Nagydíj tavaly tért vissza a Forma-1 vérkeringésébe, és úgy tűnt, hogy az idei Kanadai Nagydíj helyett ismét Isztambulban versenyezhet a mezőny június 13-án. A fentebb említett okok miatt végül kútba estek ezek a tervek, emiatt rendeznek két futamot Ausztriában, a Red Bull Ringen. Szingapúr a beutazási korlátozások miatt nem tudja vállalni az október 3-ai hétvégére tervezett sporteseményt, így jöhetett képbe újra Törökország.

F1: Hihetetlen, visszatér a törölt futam 3

A frissített versenynaptár

Az Egyesült Királyságban ugyan még mindig a vörös listán szerepel az ország, de a jelenlegi menetrenddel a csapatok elméletileg meg tudják oldani azt, hogy az október 10-ei Japán Nagydíj után pár nappal hazatérhessenek országukba karanténkötelezettség nélkül.

Mindehhez persze az is kell, hogy megtartsák a Japán Nagydíjat, melynek végső sorsa a tokiói olimpia után dől el. A hírek szerint a Forma-1 akár még Kínába is elutazhat, ha nem sikerül tető alá hozniuk a versenyt Szuzukában.

A Forma-1 célja továbbra is az, hogy idén 23 futamot rendezzenek, mondta korábban Stefano Domenicali F1-főnök.