A szingapúri hatóságok a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt lefújják a Szingapúri Nagydíjat – számolt be erről több forrás egybehangzóan. A városban a járványhelyzet nem súlyos jelenleg, de attól tartanak, hogy ha több ezer külföldi előtt megnyitnák kapuikat, akkor súlyos helyzet alakulhatna ki.

Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett, de egy Forma-1-es szóvivő megerősítette, hogy a tulajdonos Liberty Media a promóterekkel már azon dolgozik, hogy a naptár ne váljon lyukassá, és 23 versenyt rendezhessenek 2021-ben.

FRISSÍTÉS: a Szingapúri Nagydíj szervezői hivatalosan is megerősítették, hogy törlik a versenyt biztonsági és logisztikai szempontokra hivatkozva.

A hírek szerint a Forma-1-nek több lehetősége is van arra, hogy pótolja az október 1-3. közötti időszakra tervezett megmérettetést. Eredetileg közvetlen az Orosz Nagydíj után és a Japán Nagydíj előtt utaztak volna a csapatok és a pilóták a városállamba. A legvalószínűbb szükségmegoldásnak egyébként azt tartják, hogy a szuzukai versenyt egy héttel előrehozzák a szingapúri helyére, és az Egyesült Államokban két futamot rendeznének idén: az eredeti október 24-ei verseny előtt lenne egy másik is Austinban október 17-én.

A Forma-1-es versenynaptár második felében több olyan helyszín is van, melynek sorsa erősen kétséges. Ilyen Brazília és az Egyesült Arab Emírségek is, melyek Törökországgal együtt az Egyesült Királyság vörös listáján vannak – ez erősen közrejátszott abban, hogy az eredetileg beugrónak szánt Török Nagydíjat végül kivették a versenynaptárból. A novemberi Ausztrál Nagydíj sorsa sem biztos, ott Szingapúrhoz hasonlóan az állam korlátozza a külföldiek belépését az országba.