Bő két héttel ezelőtt jelentette be a Forma-1 vezetése, hogy a kieső Kanadai Nagydíj helyét a koronavírus-járvány miatt tavaly visszatérő Török Nagydíj veszi át. A futamrendezés azonban rövid időn belül kétségessé vált, miután a brit kormány vörös listára helyezte Törökországot az ottani járványhelyzet miatt.

A Forma-1 a Spanyol Nagydíj hétvégéjén erre a hétre ígért tájékoztatást, péntek délután pedig be is jelentették a módosított menetrendet.

A Török Nagydíjat törlik, a Francia Nagydíjat egy héttel előrébb hozzák, június 27-ről 20-ra, és a kimaradó helyet egy dupla fordulóval töltik ki, melynek az ausztriai Red Bull Ring ad otthont.Az Osztrák Nagydíj eredeti időpontja július 4-e volt, és ez így is marad: a tavalyi szezonnyitótól némileg eltérő gyakorlatban idén az első spielbergi verseny lesz a Stájer Nagydíj június 27-én. Egy hét múlva, az eredetileg is kijelölt időben marad a második futam, az Osztrák Nagydíj.

Megint felforgatták az F1-es versenynaptárt 2

“Vártuk, hogy Törökországban versenyezhessünk, de az utazási korlátozások miatt nem mehetünk oda júniusban” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója. “A Forma-1 ismét megmutatta, hogy képes gyorsan reagálni a fejleményekre és megoldásokat tud találni. Örülünk az ausztriai dupla hétvégének, így a szezon 23 futamos maradhat.”

A változtatások a Magyar Nagydíjat nem érintik, a tervek szerint augusztus elsején versenyez a Forma-1-es mezőny a Hungaroringen.