A Forma-1 vezetése mert nagyot álmodni, és az idei szezonra egy 23 futamos versenynaptárt állítottak össze. Ezen már januárban kellett módosítani, azóta pedig már több változtatás is történt – legutóbb a Szingapúri Nagydíjat fújták le a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásoknak köszönhetően.

Az ázsiai városállam versenyének helye még üres, így jelenleg csak 22 futamos az idei szezon, de a Forma-1 nagy erőkkel dolgozik azon, hogy meglegyen a bűvös 23-as szám. Erről Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója is beszélt.

“Szeretném megtartani a 23 versenyt, megígértük” – jelentette ki a Ferrari korábbi csapatfőnöke. A kijelentését azonban árnyalta egy kicsit: ehhez az is kell, hogy a járványhelyzet ne tegye lehetetlenné ennek megvalósítását. “A jelenlegi szituáció igen komplikált, de biztosak lehetnek benne, hogy nem adom fel, az utolsó pillanatig kitartok.”

Lehetetlen húzásra készül a Forma-1 2

Stefano Domenicali

Azt az olasz szakember is elismerte, hogy a helyzetük nem könnyű: a szezon második felében több helyszín, köztük Japán, Brazília és az év elejéről eltolt Ausztrália helyzete is kétséges: vagy az országokban tomboló járvány, vagy az ott meghozott korlátozások miatt. “Könnyű lenne azt mondani, hogy készen állunk a szingapúri helyettest ma bejelenteni, de mi van, ha Japán sem lesz? Japánt pedig csak az olimpia után fogjuk megtudni.”

“Ausztráliával kapcsolatban a hónap végén érkeznek friss hírek. Különböző kombinációkkal készülünk. Nem könnyű a helyzet, de gyönyörű kihívás előtt állunk” – mondta Domenicali.